Douzi

douzi

Douzi

Douzi
Douzi

Mp3 Douzi

2021 Douzi

Douzi. Tous Les Types du musique Music MP3 2021 2020 telecharge.chaabi marocaine,écouter et Télécharger GRATUITEMENT en format MP3 .
Ce morceau porte l’ambiance douce du Chaabi.Rai music. Cependant, il n’y a pas grand-chose à faire gaga sur cette piste.

album-art

douzi

  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
  • track-artwork
00:00

De hoogtepunten van een 10-daagse majestueuze Marokko privétour.
De Hassan II Moskee in.

Gelegen aan de oevers van de Middellandse Zee in Casablanca. Is de El Hassan II-moskee de grootste in Afrika en een van de grootste moskeeën ter wereld. De moskee is te zien met zijn Andalusische stijl minaret die 210 meter hoog is. De meeste reizen naar Marokko omvatten vaak een bezoek aan de moskee van Hassan II.

De Hassan II-moskee werd in 1993 gebouwd na vijf jaar van intensieve bouwwerkzaamheden. De enorme oppervlakte van de moskee is ongelooflijk. De gebedsruimte biedt bijvoorbeeld plaats aan maximaal 25.000 gebeden. Dit komt bovenop nog eens 80.000 op de open binnenplaats van de moskee. Dit is in aanvulling op de onderscheidende decoraties en architectuur die de aandacht trekken van veel toeristen die hun vakantie in Marokko doorbrengen.

Mohamed V-plein.

Het Mohamed V-plein is het hart van Casablanca. Dit plein had in het verleden vele namen. Waaronder het Overwinningsplein, het Administratieve Plein. Het Plein van de Verenigde Naties en uiteindelijk het Mohamed V-plein. Een bezoek aan het plein is een must voor elke reiziger die marokko bezoekt.

De locatie van het plein was waar de Europeaan voor het eerst in de stad kwam in 1907. Het belang van het plein komt voort uit het prachtige ontwerp dat de Moorse en de Arabische contouren combineert. Dit is in aanvulling op vele indrukwekkende gebouwen waar verschillende toeristen die naar Marokko reizen dol op zijn.

Oudaya Kasbah.

De Oudaya Kasbah is een van de meest opmerkelijke monumenten van Rabat. De hoofdstad van Marokko. Dit indrukwekkende complex was eigenlijk een versterkte citadel die werd gebouwd door de Moravids-dynastie en het bloeide enorm tijdens de heersende periode van de Almohaden-dynastie in de 12e eeuw.

Het complex werd echter verlaten na de ondergang van almohaden. Het complex was daarna getuige van een enorme ontwikkeling toen de Moorse in de 17e eeuw de controle over het complex overnamen en de meeste gebouwen bouwden die toeristen die Marokko vandaag bezoeken. Toen de Alawietendynastie de controle over het land overnam. Voerden ze in de 18e eeuw enkele grote renovatie- en wederopbouwwerkzaamheden uit in de Kasbah.

Tegenwoordig wordt de Kasbah gekenmerkt door zijn versterkte muren. De enorme poort en de oude moskee, het Alawietenpaleis. Dit is in aanvulling op vele andere constructies die veel toeristen aantrekken die genieten van hun vakantie in Marokko.

Mohamed V Mausoleum en de torenhoge minaret van Hassan.

Gekenmerkt door zijn prachtige witte marmer en zijn groene tegels. Bezoekt een groot aantal reizigers die door Marokko reizen het Mausoleum van Mohamed V en bewonderen de prachtige architectuur. Het mausoleum van Mohamed V werd gebouwd in 1971 en de koning werd er in 1999 begraven.

Gelegen in de buurt van het mausoleum. De torenhoge minaret van Hassan is een van de meest onderscheidende monumenten van Marokko. De minaret is gebouwd in de 12e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De minaret is vaak inbegrepen in veel reispakketten naar Marokko.

De Minaret heeft een opvallende vierkante vorm en wordt gekenmerkt door zijn hoogte van 44 meter. Het heeft een binneningang die leidt naar de minaret met zes kamers die zijn voorzien van prachtige decoraties en ornamenten die dateren uit de stijlen van de 12e en 13e eeuw. Veel toeristen die naar Marokko reizen. Verkennen deze prachtige monumenten van het land.

Het eten van Marokko.

Ik heb onlangs een passie voor de Marokkaanse keuken gevonden, het is verbazingwekkend het brede scala aan invloeden op hun keuken. Interessant is dat de Fransen veel minder betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun eten dan ik had gedacht.

Hier is wat onderzoek dat ik onlangs heb gedaan naar de Marokkaanse keuken, het is misschien interessant voor sommigen van jullie! Genieten!

Al Mamlakah al Maghribiyah (Het Koninkrijk Marokko)

Om elke keuken te begrijpen, vooral de geschiedenis of oorsprong van voedselstijlen en het gebruik van grondstoffen, moeten we naar een paar relevante factoren kijken. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat Marokko zo’n verscheidenheid aan invloeden heeft gehad dat het erg moeilijk is om te zeggen dat een bepaalde invloed de hoeksteen van de Marokkaanse keuken is.

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN MAROKKO:

Marokko heeft een lange geschiedenis van ongeveer 3300 jaar en werd oorspronkelijk bewoond door de inheemse Berbers. Het Byzantijnse Rijk regeerde Marokko in de 6e eeuw, gevolgd door misschien wel de meest prominente invloed op Marokko, de invasie van de Moren in de 7e eeuw na Christus en de oprichting van de eerste Arabische moslimdynastie. Het Ottomaanse Rijk regeerde later een groot deel van Noord-Afrika, inclusief Marokko, tijdens een groot deel van de middeleeuwen. Eeuwen later, in 1912, werd Marokko opgesplitst in twee protectoraten, Frans en Spaans.

Aanvankelijk richtten de Berbers zich op Tajines en couscous.

gevolgd door de Arabieren die nieuwe kruiden, gedroogd fruit en noten introduceerden. De Moren introduceerden olijven en citrus, terwijl de Joden beits- en conserveringstechnieken introduceerden. Het Ottomaanse Rijk introduceerde kebab; de Fransen introduceren cafés, gebak en hebben de wijnindustrie nieuw leven ingeblazen.

Deze brede en diverse culturele, geografische en religieuze invloeden hebben door de eeuwen heen elk invloed gehad op de Marokkaanse keuken. Bijvoorbeeld, voorafgaand aan de controle van het Byzantijnse Rijk over Marokko, was het gebied een van ‘s werelds belangrijkste producenten van wijn en exporteerde grote hoeveelheden naar Rome, na de invasie werden de wijngaarden verwijderd met uitzondering van eetbare druiven.

Met deze enorme blootstelling aan verschillende stijlen van eten.

Wordt Marokko beschouwd als een van ‘s werelds belangrijkste keukens. Deze diversiteit aan invloeden is samengekomen door de unieke Marokkaanse mix van specerijen die een “medley van specerijen” bevatten; gedroogde gember, komijn, zout, zwarte peper en kurkuma. Interessant is dat komijn, een specerij die vaak werd gebruikt in oude Griekse en Romeinse gerechten, in vrijwel elk Marokkaans gerecht wordt gebruikt.

Zoals met alle keukens, spelen geografie en klimaat een grote rol in de historische vorming van de keuken. Omdat Marokko in het noordwestelijke deel van Afrika ligt, heeft het een grote kustlijn en een ideaal klimaat voor het verbouwen van groenten en fruit, terwijl het binnenland van het land perfect is voor het fokken van schapen en geiten.

MENU EN SERVICESTRUCTUUR:

Zoals met de meeste westerse gerechten, marokko volgt hetzelfde formaat van dineren, waaronder salades, hoofdgerechten, desserts en sauzen.

De middagmaaltijd is vaak de hoofdmaaltijd (met uitzondering van de Ramadan) en zou beginnen met warme en koude salades, gevolgd door een tajine; brood wordt ook bij elke maaltijd gegeten. De tajine bevat vaak vlees (lam of kip); gevolgd door een dessert.

De Marokkanen eten met hun handen, met brood als gebruiksvoorwerp. Ze zullen dineren aan een kleine ronde tafel zittend op kussens op de vloer.

We kunnen de Marokkaanse keuken samenvatten door het uitgebreide gebruik van specerijen, fruit, specerijen en kruiden te benadrukken, allemaal culminerend in een reeks opwindende en explosieve smaken en kooktechnieken.

KEUKEN SAMENVATTING

Marokko:

Lam, kip, rundvlees, kameel, konijn, zeevruchten, noten, kikkererwten en zaden (gedroogde bonen zijn ook een populair ontbijteiwit).

Couscous is het overheersende zetmeel van de Marokkaanse keuken; gevolgd door brood en aardappelen.

Tomaten, aubergine, courgette, paprika, wortelen, pompoen en knoflook zijn de belangrijkste groenten. De Marokkaanse keuken omvat echter een enorm scala aan groenten en fruit vanwege de ideale beschikbare kustgebieden.

Fruit bestaat uit sinaasappels, grapefruits, citroenen, meloenen, pruimen, abrikozen, druiven, vijgen en dadels.

Aroma’s:

Koriander, peterselie, komijn, saffraan, kaneel, komijn, peper, kurkuma en gember zijn de belangrijkste smaken in Marokkaanse gerechten. Paprika wordt ook gebruikt, maar niet overdreven vaak. Ook basilicum, marjolein, olijven en geconserveerde citroenen worden als smaakstoffen gebruikt.

Kookmethoden:

Voornamelijk stoven, of langzaam sudderen en stomen (voor heet of gekookt voedsel). Voor veel salades is koken niet nodig.

Traditionele gerechten:

Zaalouk – Aubergine en Tomaat Gekookte Salade, geserveerd met brood.

Zaalouk is een typisch voorgerecht (voorgerecht), dit gerecht is eenvoudig te maken en is ontstaan door de grote hoeveelheid aubergine en tomaten die in Marokko worden geteeld. Het gerecht bevat groenten met smaakstoffen die een maaltijd mooi zouden aanvullen, en hoewel het in een pot wordt gestoofd, zou het het grootste deel van zijn voedingswaarde behouden – vooral omdat Marokkaanse hoofdgerechten overwegend vlees (eiwit) zijn.

INGREDIËNTEN

1 grote aubergine, geschild en gehakt*
4 grote tomaten, geschild, gezaaid en gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
1/3 kop gehakte verse koriander en peterselie, gemengd
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijn
1 1/2 theelepel zout
1/8 theelepel cayennepeper (optioneel)
1/4 kop olijfolie
1/3 kopje water
klein stukje citroen (optioneel)
Couscous – (de naam is afgeleid van de Berbertaal die gerold of goed gevormd betekent) en is het belangrijkste zetmeel in de Marokkaanse keuken, geserveerd met vlees- of groentestoofschotels.

Couscous is een vervaardigd product met griesmeel gerold in kleine pellets en bestrooid met meel om de pallets gescheiden te houden. Couscous bevat ook eiwitten (3,6%); het wordt echter beschouwd als een CHO als zijn 36% complexe CHO. Gestoomd geserveerd helpt ook bij het behoud van de voedingsintegriteit van het gerecht.

Tajine – historisch gezien een Berbers gerecht en verwijst naar de conische kleipot waarin het gerecht wordt gekookt.

Marokkaanse Gehaktbal Tajine

Deze Marokkaanse gehaktbal Tajine is typisch voor Marokkaanse tajines, met lamsvlees als het primaire ingrediënt en belangrijkste eiwit van het dieet, met veel kruiden “medley van kruiden”, om het gerecht op smaak te brengen. Het gerecht wordt langzaam gegaard door sudderen in de Tajine en geserveerd met Couscous, dus inclusief eiwitten, koolhydraten, saus, smaakstoffen en zetmeel. De plantaardige component van de maaltijd heeft al plaatsgevonden in de salade die traditioneel als voorgerecht wordt gebruikt.

INGREDIËNTEN

500gm Lams- of Rundvleesgehakt
1 Ui
3/4 kop olijfolie
Bosje koriander
1 eetlepel gemalen venkelzaad
1 eetlepel gerookte paprika
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen korianderzaad
2 tl gemalen zwarte peper
Zout (naar smaak)
Blik van in blokjes gesneden tomaten (425gm)
3 teentjes knoflook
1/2 geconserveerde citroen (optioneel)
Sap van 1/2 limoen
Metaxas – Baklava, hoewel bekend als een Turks of Grieks gerecht, is baklava ook een traditioneel gerecht in Marokko, wat opnieuw de mix van culturen in de culinaire geschiedenis van dit land benadrukt. Terwijl de Marokkanen traditioneel fruit eten als dessert, aarzelen ze niet om ook te genieten van snoep. Metaxen bieden Marokkanen blootstelling aan zowel vezels als plantaardige eiwitten via de combinatie van noten. Hoewel dit gerecht rijk is aan eenvoudige suikers, is de hoeveelheid die de Marokkanen van een dergelijk gerecht eten relatief klein (omdat ze desserts met fruit eten), wat traditioneel heeft geholpen om het Marokkaanse dieet evenwichtig en gestructureerd te houden rond alle voedselgroepen. Hoewel in het huidige tijdperk 40% van de Marokkaanse vrouwen nu overgewicht of obesitas heeft, voornamelijk in de stedelijke gebieden, wat wijst op een verschuiving weg van het traditionele, uitgebalanceerde Marokkaanse dieet.

INGREDIËNTEN

2 1/2 kopjes suiker
1 1/4 kopjes water
1 sinaasappelschil (geen merg)
1 citroenschil (geen merg)
5 hele kruidnagels
1 kaneelstokje
1/2 kop honing
1 theelepel oranje bloemenwater
3/4 kop walnoten, fijngehakt
3/4 kop pistachenoten, fijngehakt
1/2 kop licht geroosterd, geblancheerde amandelen, gehakt
1/2 kop basterdsuiker
1 theelepel rozenwater
1 theelepel gemalen kaneel
1 1/4 pond ongezouten boter, gesmolten
1 pakket filodeegvellen
Meng voor de siroop de suiker, water, sinaasappel- en citroenschillen, kruidnagel en kaneelstokje in een pan. Breng aan de kook. Laat, onbedekt, ongeveer 5 minuten sudderen om de siroop iets in te dikken. Haal van het vuur. Gooi kruiden en korsten weg. Roer er honing en oranjebloemwater door. Koel af tot kamertemperatuur.

Combineer noten, suiker, gemalen kaneel en rozenwater.

Bestrijk een bakvorm van 13x9x2 inch goed met boter.

Scheid 25 filodelaasjes uit de verpakking. Leg onder een gladde, vochtige handdoek om te voorkomen dat de phyllo uitdroogt. Wikkel de resterende phyllo goed in en vries in voor toekomstig gebruik.

Leg een phyllo vel in beboterde pan. Trim om te passen. Bestrijk royaal met gesmolten boter. Herhaal de procedure totdat er 5 lagen beboterde phyllo in de pan zitten. Bestrooi met 1/4 notenmengsel. Herhaal deze procedure nog twee keer, eindigend met phyllo.